Wordfeudladder
Welkom op de Wordfeudladder.

Beveel de Wordfeudladder aan:

uitleg
We gaan stoppen met de Wordfeudladder. Het is leuk en mooi geweest. Nieuwe spelers kunnen zich dus niet meer registreren.

De Wordfeudladder is (nog wel) een voortdurende competitieladder.

Het doel is een van de medespelers uit te dagen tot een spel Wordfeud. Dat doe je gewoon in WF zelf.

Als het spel is afgelopen, meldt een van de spelers de uitslag. Met winst zul je klimmen, met verlies voorbijgestreefd worden.

Als je kleur oranje wordt ben je niet actief. Als je kleur grijs is, ben je bezet met het maximale aantal spellen. Als je lang niet gespeeld hebt, wordt je account niet meer getoond om de lijst schoon te houden.

Om de lijst wat meer in beweging te houden, zijn alle scores over de afgelopen 365 dagen berekend.

Verder de regels:


puntentelling

De puntentelling is als volgt: Vijf maal de wortel uit je aantal potjes is het eerste deel van je puntentotaal. Dus als je veel speelt, krijg je veel punten, maar dat loopt steeds minder hard op. (1 potje is 5 punten, namelijk 5 * wortel 1; 100 potjes is 50 punten.

Daarnaast wordt van elk potje dat je ooit gewonnen hebt, als puntenaantal 2 maal zijn 'speelsterkte' meegenomen: het aantal door je tegenstander gewonnen potjes, gedeeld door zijn aantal gespeelde potjes. Was je tegenspeler dus sterk, dan komt er dus bijvoorbeeld 0,8 bij; was het een zwakke, dan bijvoorbeeld 0,2 per potje dat je van hem gewonnen hebt.

Ingewikkeld? In de praktijk telt winnen van een sterke speler meer mee dan winnen van een zwakke speler. In het begin telt het aantal potjes zwaar, naarmate je meer speelt wordt je speelsterkte steeds belangrijker. Deze puntentelling is wel lastig na te rekenen, maar is wel bestand tegen onsportieve klimmethoden als alleen spelen tegen de zwakste spelers.

Overigens telt dit systeem het spelen op zich vrij zwaar mee. De score is dus geen weergave van de speelsterkte.

Als je het als wedstrijd wilt zien, is het raadzaam om met de mensen boven je te spelen. Gebruik het speladvies.

Is het vooral een gezelschapsspel voor je, speel dan met alle spelers; gebruik dan het lijstje met de spelers die nieuw voor je zijn.


TaalTik

Dit is een site van TaalTik.

KvK-nummer54965306
btw-nummer025282530B01

Hoewel TaalTik haar uiterste best doet om fouten in het werk te voorkomen, is dat nooit uitgesloten.
We kunnen dan ook niet de directe en indirecte gevolgen dragen van eventueel fouten.
We nodigen iedereen van harte uit om (vermeende) fouten door te geven via \'suggesties\'.